E-learning

Interactief leren


Overal en altijd de gelegenheid om te leren


Flexibel, meetbaar, efficiënt en lagere kosten. Dat zijn belangrijke redenen voor technische organisaties om te kiezen voor e-learning.

Microlearning: snack size leerstof

Medewerkers zijn niet langer gebonden aan een plaats of een tijd, maar bepalen zelf wanneer ze een e-learningmodule opstarten op hun computer of tablet. Of op de smartphone, in het geval van mobile learning. Een half uur tussen twee afspraken is dan een perfect moment, want elk e-learning ‘hoofdstuk’ duurt maximaal 20 minuten. Waarbij je bovendien niet afhankelijk bent van het studietempo van anderen.

E-learning laten ontwikkelen

Elke e-learningcursus wordt ontwikkeld met het leerdoel als basis: dít is wat de deelnemers moeten weten na afronding. Een effectieve e-learningcursus is meestal opgebouwd uit meerdere modules en te volgen via een digitale leeromgeving. In de modules worden theorie en opdrachten afgewisseld met toetsing en feedback, video’s, animaties en voice-overs.

Blended learning

Betekent dit dat we afscheid nemen van het klassikale leren? Soms wel, in andere gevallen niet. Blended learning combineert het face-to-face praktijkonderwijs met (bijvoorbeeld) voorbereiding door digitale lessen en lesmateriaal. Trouwens: de digitale lessen zijn ook een goede voorbereiding op een virtual reality-training.

Voordelen van e-learning:

  • Volwaardig alternatief voor klassikaal leren
  • Leren wanneer het uitkomt
  • Geen reistijd en reiskosten
  • In eigen tempo door de stof
  • Schaalbaar
  • Inzicht in individuele prestaties
  • Voor tablet en pc of mobiel

Gerelateerde cases


Gasunie

Gasunie voerde een e-learning cursus in voor gebiedstechnici en bracht daarmee de studietijd terug naar twee uur per medewerker.

Meer info

Energy Delta Institute

Wat valt er te winnen als het Energy Delta Institute (EDI) haar klassikale trainingsaanbod uitbreidt met online en blended trainingsvormen? Veel, bleek al bij de eerste verkenning.

Meer info