TalentenKracht

Voor het onderzoeksprogramma TalentenKracht werkte STARK Learning nauw samen met onderwijskundigen van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen. TalentenKracht is gericht op basisschoolleerkrachten en heeft als doel om talenten van leerlingen (3-14 jaar) op het gebied van wetenschap en techniek te stimuleren. Hiervoor is een trainingsprogramma voor de basisschoolleerkrachten ingevoerd.

De uitdaging

TalentenKracht deelde informatie met basisschoolleerkrachten op een website met teksten en video’s. Feedback van de doelgroep was echter dat de informatie eentonig en niet interactief was. Daarnaast ontbrak voor de onderzoekers achter TalentenKracht de mogelijkheid om de basisschoolleerkrachten te coachen en te volgen.

De oplossing

Voor de invulling van het activerende lesmateriaal begon STARK Learning met het bepalen van de leerdoelen. Informatie is gestructureerd en vertaald naar afwisselende oefeningen. Het resultaat: vijf interactieve modules met ondersteunende documenten en praktijkopdrachten.

De modules zijn te volgen vanuit een gebruiksvriendelijke, centrale leeromgeving. Leerkrachten en coaches hebben ieder een eigen gebruikersprofiel. Per jaar kunnen met het vernieuwde TalentenKracht-programma honderden leerkrachten getraind worden en krijgt de talentontwikkeling van meer dan vierduizend leerlingen een stimulans.

De impact

  • Activerend lesmateriaal voor honderden leerkrachten
  • 4.000+ leerlingen van wie talenten worden gestimuleerd
  • Vijf interactieve e-learning modules
  • Leeromgeving met coaching
  • Bibliotheek met naslagwerk