Ontwikkeling nieuw verdienmodel e-learning-, serious games- en VR-training modules

Innovaties in digitale leermiddelen en AI maken het mogelijk  nieuwe vormen van gepersonaliseerde training te ontwikkelen waarbij door gebruik te maken van VR simulatie training effectiever kennis en vaardigheden worden overgebracht.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

De uitdaging

STARK merkt een sterke groei in vraag vanuit de markt voor virtual training oplossingen. Echter heeft de markt relatief weinig kennis over inpassing van VR met bestaande trainingen. STARK heeft als doel gesteld om klanten meer standaard oplossingsaanpak te kunnen verkopen in plaats van maatwerk. Op dit moment levert STARK namelijk telkens maatwerkoplossingen.

De oplossing

In dit project werkt STARK Learning samen met Jogoa Marketing XL aan de ontwikkeling van een nieuwe waardepropositie en verdienmodel om een toekomstbestendige groei mogelijk te maken, die zich richt op een combinatie van nieuwe meer gestandaardiseerde producten, maatwerk en gestandaardiseerde dienstverlening.

De impact

STARK Learning ziet kansen om een verdienmodel te ontwikkelen waarbij in samenwerking met bedrijven of kennisinstellingen een academy wordt gevormd en organisaties ondersteunt kunnen worden om virtual (VR) en augmented reality (AR) toepassingen van de experimentele fase naar de implementatie fase te brengen. Deze producten en diensten dienen te worden gepositioneerd op een manier die aansluit bij de behoefte van organisaties. Dit zijn innovatieve verdienmodellen waarbij de Return on Investment tastbaar wordt gemaakt door data over onder andere prestatieverhoging van medewerkers.

Aansluitend volgt STARK Learning met veel interesse de ontwikkelingen rond de introductie van 5G en de mogelijkheden die dat biedt voor training op afstand. VR & AR-headsets worden draadloos en verbonden door middel van 5G. Deze ontwikkeling toont dat de technologie eenvoudiger en gebruiksvriendelijker wordt, en dit biedt mogelijkheden tot opschalen. Deze innovaties zijn sterk van invloed op het succesvol inzetten van deze technologie voor trainingsoplossingen in organisaties.