AI-powered XR Devsuite

Innovaties in digitale leermiddelen en AI maken het mogelijk dat er nieuwe vormen van gepersonaliseerde training te ontwikkelen zijn waarbij door gebruik te maken van VR simulatie training effectiever kennis en vaardigheden worden overgebracht.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

De uitdaging

De gemiddelde medewerker bestaat niet meer. Er is veel diversiteit tussen medewerkers en dit zal op korte termijn niet veranderen. Training aanbieden voor een gemiddelde medewerker is niet meer een effectieve instructie of ontwerp strategie in 2018.

Virtual en Augmented Reality trainingen bieden grote kansen om praktijktrainingen en opleidingen te transformeren. Het aanbieden van VR (e-learning) trainingen biedt grote voordelen ten opzichte van huidige trainingsmethoden, het is echter veel werk en zeer kostenintensief om elke keer handmatig nieuwe trainingen te ontwikkelen.

De oplossing

De beoogde AI-powered eXtended Reality development suite vereenvoudigt het ontwikkelen van trainingsonderdelen of complete trainingen door gebruik te maken van AI om binnen de 3D omgeving de objecten, interacties, instructies en feedback te genereren. Bij het samenstellen van een training zal de AI vele mogelijke combinaties uitproberen en verifiëren met behulp van een evolutionair algoritme waarbij steeds betere samenstellingen worden bereikt om een volgende versie te genereren totdat een optimum wordt bereikt.

De impact

Door intensief gebruik te maken van AI in deze XR development suite kunnen zeer efficiënt trainingsonderdelen en verschillende gepersonaliseerde trainingen gegenereerd worden die specifieker zijn afgestemd op de individuele trainingsbehoefte van een gebruiker. Dit biedt enorm potentieel in het vergroten van de krachten van een medewerker, het ondersteunen van zwaktes en het aanbieden van feedback/informatie om instructie en leermomenten te versterken. Daarbij biedt het potentieel om de medewerker effectiever te adviseren over ontwikkeling, benodigde aanvullende opleidingen en trainingen.