Virtual reality

Plaats de cursist in elke denkbare situatie zonder het kantoor te verlaten


Virtual reality is de volgende stap in digitaal trainen


Trainen in virtual reality geeft een onvergetelijke ervaring voor jouw medewerkers. Een virtual reality training biedt de mogelijkheid om situaties en procedures te trainen die te kostbaar of te gevaarlijk zijn om regelmatig te trainen. Om goed voorbereid te zijn op noodsituaties, processen of gebruik van nieuwe technologie is regelmatig trainen essentieel om het gewenste kennis- of vaardigheidsniveau te bereiken.

Voordelen van virtual reality:

  • Train onpraktische en gevaarlijke situaties
  • Verhoog de motivatie
  • Verkrijg inzicht in trainingsvoortgang
  • Eenvoudig schaalbaar
  • Sterke visuele ervaring
  • Kosteneffectief

Denk bijvoorbeeld aan het trainen van scenario’s in jouw fabriek, energiecentrale of kantoorgebouw. Op dit moment vinden deze trainingen meestal plaats in een praktijklocatie waar een deel van de omgeving is nagebouwd, of reizen en verblijven medewerkers op een trainingslocatie. Nu kunnen veel van deze trainingen door middel van virtual reality op elke gewenste locatie plaats vinden, beschikbaar op het moment dat jouw medewerker de training werkelijk nodig heeft. Dit bespaart jouw bedrijf tijd, geld en verhoogt de prestaties van jouw medewerkers.

Virtual reality heeft in de afgelopen twee jaar enorme stappen gemaakt. Met de introductie van consumentenversies van de Samsung Gear VR, Oculus Rift en HTC Vive in 2016 is de technologie beschikbaar gekomen voor alle consumenten. Dit opent ook een wereld aan mogelijkheden voor de toepassing van virtual reality voor trainingen en opleidingen.

IMG_9643

Kennis is kracht, daarom bieden wij meerdere oplossingen om jouw doelgroep te voorzien van een passende ervaring. Virtual reality is een enorm krachtige methode om vaardigheden en scenario’s te trainen want de gebruiker is ingesloten in de virtuele wereld. Deze technologie is daarom niet alleen geschikt voor trainingen maar ook voor jouw marketing, merkervaringen of bewustwording. STARK Learning helpt jouw organisatie met het inzetten van virtual reality.

Gerelateerde diensten

Op één been kun je niet staan


Serious games

Een serious game kan een goede manier zijn om kennis over te dragen of gedrag te veranderen.

Meer info

Gamification

Het toevoegen van spelelementen aan lesmaterialen is een goede manier om de motivatie te stimuleren en vast te houden.

Meer info